top of page

Brug af tastselv

 

Data fra stopkurser i Danmark bliver tastet ind via STOPbasens tastselv-miljø. Alle, der afholder stopkurser med en personlig intervention kan taste ind i STOPbasen. Det kræver en overordnet aftale med STOPbasen. Derudover skal alle, der skal taste data ind og have adgang til egne data have en personlig brugerprofil. 

STOPbasen arbejder løbende på at udvikle STOPbasens tastselv-miljø. Vi vil gerne gøre indtastningen og administrationen af brugerprofilerne så nem som muligt - selvfølgelig altid med datasikkerheden for øje. Til højre finder du guides til forskellige administrative funktioner i tastselv-miljøet. 

Guide til brugere af tastselv

 

For at kunne få adgang til STOPbasens tastselv-miljø skal du have en personlig brugerprofil. Brugerprofilen skal du have af den enhedsansvarlige i din stopenhed.

Husk, at du af sikkerhedshensyn aldrig må logge ind med andre brugerprofiler end din egen - og du må derfor heller ikke låne adgangen til andre. 

Her finder du en guide over de mest almindelige spørgsmål til brugerprofilerne. Guiden indeholder bl.a.: 

 • Beskrivelse af brugerprofilerne

 • Sådan får du en brugerprofil

 • Sådan logger du på tastselv 

 • Hvis du glemmer dit kodeord

 • Sådan fungerer to-trins login

(Opdat. 23.04.21)    

Guide til at rydde browserdata

Når tastselv-miljøet i STOPbasen er blevet opdateret, er det vigtigt, at du rydder data i din browser. Din browser er nemlig indstillet til at huske en tidligere version af tastselv-miljøet, og hvis du ikke rydder denne hukommelse, kommer der fejl på siden. 

Vi har her en guide til de tre mest almindelige browsere, som bliver brugt:

Microsoft Edge

Når du rydder browserdata i Microsoft Edge, skal du klikke på de tre vandrette prikker øverst til højre på din skærm (under krydset). Vælg 'Indstillinger' i listen. Herefter klikker du på 'Persondata, søgning og tjenester' i venstre side. Rul ned af siden til sektionen 'Ryd browserdata' og tryk på den blå boks, hvor der står 'Vælg, hvad der skal ryddes'.

 

Herefter kommer så en boks op der hedder 'Ryd browserdata', Der

skal være flueben i firkanten 'Cachelagrede billeder og filer'. Der skal også være flueben i firkanten 'Udfyld formulardata automatisk (omfatter formularer og kort).' Hvis du ikke rydder denne, vil browseren huske det data, som du før har indtastet i STOPbasens tast-selv miljø.

 

Øverst kan du vælge tidsinterval for hvor langt tilbage, der skal slettes. Her skal du vælge et tidsinterval, der ligger før dit seneste login på STOPbasens tastselv-miljø. Herefter klikker du på 'Ryd nu'.

Du har nu ryddet browserdata, og så skal du lukke siden helt ned for Microsoft Edge. Herefter kan du åbne browseren på ny og logge ind på tastselv-miljøet igen.

Google Chrome

Når du rydder browserdata i Google Chrome, skal du klikke på de tre lodrette prikker øverst til højre på din skærm (under krydset). Vælg 'Indstillinger' i listen. Herefter ruller du ned ad siden til afsnittet der hedder 'Sikkerhed og privatliv', vælg 'Ryd browserdata' den øverste kategori i listen.

 

I boksen, der kommer op, skal der være flueben i den nederste firkant 'Billeder og filer, der er gemt i cache'.

Øverst for 'Ryd browserdata' står der 'Avanceret'. Her skal du klikke. Inde under 'Avanceret' skal du sætte flueben i den firkant der hedder "Formulardata for Autoudfyld'. Hvis du ikke rydder denne, vil browseren huske det data, som du før har indtastet i STOPbasens tast-selv miljø.

 

Øverst kan du vælge tidsinterval for hvor langt tilbage, der skal slettes. Her skal du vælge et tidsinterval, der ligger før dit seneste login på STOPbasens tastselv-miljø. Herefter klikker du på 'Ryd data'. 

Du har nu ryddet browserdata, og så skal du lukke siden helt ned for Google Chrome. Herefter kan du åbne browseren på ny og logge ind på tastselv-miljøet igen.

Firefox

Når du rydder browserdata i Firefox, skal du klikke på de tre vandrette streger øverst til højre på din skærm og vælge 'Indstillinger'. Derefter i venstre side ved låsen, klikkes der på 'Privatliv & sikkerhed'. Herfra rulles der kort ned af siden, indtil der står 'Cookies og websteds-data', og der klikkes på knappen 'Ryd data...'. I den nye boks der kommer frem, skal der kun være flueben ved 'Cached web-indhold', før du klikker på 'Ryd'. 

Du har nu ryddet browserdata, og så skal du lukke siden helt ned for Firefox. Herefter kan du åbne browseren på ny og logge ind på tastselv-miljøet igen.

Guide til enhedsansvarlige

Som enhedsansvarlig i STOPbasens tastselv-miljø er det dig, der har ansvaret for brugerprofilerne, og hvem der får adgang til STOPbasens tastselv-miljø i din stopenhed.

For at gøre administrationen så nem som muligt, har vi udviklet en samlet guide til brugerprofilerne samt de processer, der skal til at håndtere opgaven. Vi anbefaler, at guiden læses igennem en gang og siden bruges som opslagsværk til forskellige spørgsmål.

Er du enhedsansvarlig for en underenhed, kan du også med fordel bruge guiden. Du vil bare altid kun få vist brugerprofiler for din egen underenhed. 

Guiden, som du får adgang til ved at trykke på pdf.-filen indeholder bl.a.: 

 • Beskrivelse af brugerprofilerne 

 • Oprettelse af nye brugerprofiler

 • Ændringer til eksisterende brugerprofiler

 • Tildeling af ny adgangskode

 • Aktivering af blokerede brugerprofiler 

 • Sådan fungerer to-trinslogin

 • Sådan gennemgår du brugerprofilerne hvert halve år

(Opdat. 22.09.22)

Den enhedsansvarlige skal gennemgå brugerprofilerne hvert halve år. Om sommeren skal tjekkes foretages af den enhedsanvarlige alene og ved årsskiftet foretages tjekket sammen med STOPbasens sekretariat. 

I pdf.-filen er der en ressource til at dokumentere, at du har gennemgået brugerprofilerne. 

bottom of page