top of page
  1. Gennemførelse af rygestopforløb på 80 %

  2. Røgfrihed efter forløbsafslutning på 80 %

  3. Opfølgning efter seks måneder på 80 %

  4. Røgfrihed efter seks måneder på 50 %

  5. Forløbstilfredshed på 90 %

rsrapport2016_forside.png

Rygestopbasens årsrapport for aktiviteter afholdt i 2015 med opfølgning i 2016

 

 

Rygestopbasens årsrapport for aktiviteter afholdt i 2015 med opfølgning i 2016 blev udgivet den 25. november 2016 i forbindelse med Rygestopbasens temadag.

I rapporten kan du læse om omfanget og effekten af rygestopbehandlingen i Danmark i forhold til Rygestopbasens fem kvalitetsmål:​

Læs årsrapporten ved at klikke på billedet

Indikatorerne for de fem kvalitetsmål holdes op mod det nationale gennemsnit, kommunernes samlede indsats og for de enkelte rygestopenheder for at give et nemt og overskueligt overblik over, hvordan det står til med rygestopbehandlingen i Danmark.

Der er nye og positive toner i årets rapport: i 2015 er der registreret 8.705 deltagere på rygestopkurser i Rygestopbasen. Derved er antallet af rygestopforløb oppe over niveauet fra før kommunalreformen, og rapporten kan være early warning om, at bedre tider er på vej. Man kunne håbe på, at de seneste års stagnering i rygefrekvensen kan blive brudt.

Der er nu 1 % af Danmarks rygere, der har modtaget et tilbud om rygestop, og det er første gang, at tallet er så højt. Samtidig er der et stykke vej op til de nationale anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og internationale anbefalinger fra NICE, hvor 5 % af et lands rygere skal modtage kvalitetssikret rygestopbehandling.

Rygestopbasen arbejder målrettet med kvalitetssikring. Her viser rapporten, at kvaliteten af rygestopforløb stadig er høj. Flere deltagere gennemfører nu deres forløb. Antallet af røgfrie ved forløbets afslutning er også steget, mens kvitraten efter 6 måneder er på samme niveau. Opfølgningsraten er i år igen den højeste nogensinde, hvilket styrker datakvaliteten. Tilfredsheden ligger på samme niveau som sidste år.

bottom of page